ONR F4 hersteld zich goed en blijft de onbetwiste kampioen!

Stijn scoort echte hattrick. ONR F4 - VV Roden F5: 3 - 1.

Tue 07 Nov, 16:28

Roden en Nieuw-Roden

Thuis tegen Roden is altijd lastig. Hoewel Roden nog altijd erg laag staat in de competitie is een derby een heel ander verhaal, dan geven de spelers toch net altijd wat meer.
Zo ook Roden die we ontvingen op ons eigen sportcomplex aan de hullenweg.

De eerste helft ging het vrij gelijk op, maar konden beide teams weinig kansen creëren. Aan onze kant kwam dat uiteraard doordat onze verdediging zoals altijd als een huis stond, maar helaas had onze aanval een off-day en kon voorin geen vuist maken.

In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerst met de uitzondering dat vooral Joep en Stijn boven zichzelf uitstegen. er kwam geen aanvaller voorbij onze centrale verdediger Joep en voorin was Stijn een balvast aanspeelpunt, dit resulteerde in twee mooie doelpunten van deze uit brazilië overgekomen spits.
Ook Joep kon zijn uitstekende wedstrijd opluisteren met een wonderschoon doelpunt. Hij veroverde links achterin de bal en liep de bal op richting het doel van de tegenstander. Hij werd door de tegenstander erg onder druk gezet en zag geen afspeel mogelijkheid, dus ging hij alleen verder. tenslotte belande hij via de rechterkant bij het doel van Roden en maakt zelf koelbloedig af.

Helaas wist Roden ook nog te scoren zodat de eindstand 3-1 werd. Volgende week de ongeslagen koploper uit Nieuw-Roden, we zullen weer flink aan de bak moeten.

Voor de tweede week op rij mochten we in ons eigen 'stadion' aantreden voor een derby. Deze week was het koploper Nieuw-Roden die bij ons op bezoek kwam.
Na alle thuiswedstrijden gewonnen te hebben kwam vandaag een sterk Nieuw-Roden daar wel even wat aan doen. Met die instelling kwam deze sterke tegenstander uit de startblokken. Maar ze schrokken van ons sterke positiespel en onze keiharde (maar fair) verdediging en ze kwamen niet bij het doel van TJ.
na de eerst vijf minuten was het een over eenweer gaan van het spel, maar was er voor beide partijen nog geen kans geweest.
Toen begon het spel van Nieuw roden iets verzorgder te worden en kwamen ze een aantal keren voor onze doelman TJ, die onverslaanbaar leek en alles stopten. Toch werd de druk op een gegeven ogenblik te groot en moest onze verdedigin zwichten onder de druk, wat leidde tot de 0-1.

In de tweede helft probeerden we het goede spel te handhaven, maar de vemoeidheid sloeg toe en dit leide vooral tot een concentratie verlies, wardoor Nieuw-Roden veel aanvallender kon gaan voetballen. Onze sporadische uitbraken werden door de uitstekende verdediggers van de tegenstander afgeslagen of anders door de doelman gestopt.

Gelukkig verkeerde onze doelman in bloedvorm anders was de nederlaag veel groter geweest en bleef die nu bij 0-6.
de teleursteelling was erg duidelijk bij de penalty reeks, waar geen van onze jongens wist te scoren, en ook daar, hoewel TJ de meeste penals stopte, wisten wij niet te winnen.

Volgende week vrij en dan uit naar Veenhuizen-Een dat vlak onder ons staat in de ranglijst, dat beloofd dus weer een spannende pot voetbal en wellicht onze eerst uitoverwinning.